blandzia - komentarze |
Żyjemy w czasach, kiedy szczęściem uważane jest mieć wykształcenie, bogactwo, ładny dom, brak problemów. Czy na tym właśnie polega szczęście…? Ja uważam, że nie. Dla mnie szczęściem jest inny człowiek, na którym mogę polegać, któremu mogę ufać. Tak naprawdę najważniejsi są ludzie, i miłość, albo inaczej…miłość do drugiego człowieka. Nie mówię tu koniecznie o jakiejś wielkiej namiętnej miłości niczym w książkach romantycznych czy filmach. Mówię o miłości- jako o posiadaniu oparcia w drugim człowieku, wspólnym zaufaniu i przeżywaniu. Bo… owszem, wiele rzeczy jest ważnych. Jednak ona- miłość (a po niej przyjaźń) są najważniejsze. Bo cóż za radość mieć wiedzę i nie móc nic przedyskutować z zaufaną osobą, podzielić się informacjami, cóż za radość mieć wille z basenem, gdy nie ma się z kim w niej mieszkać, cóż za radość z braku problemów, gdy z ukochaną osobą nie możesz się tą chwilą delektować? Żadna. A posiadając ukochaną osobę nawet podczas poważnego kryzysu nie załamujemy się, wiemy, że ktoś jest blisko, że jest obok nas, mimo wszystko, i, że mimo wszystko kocha cię i będzie kochał. Często o tym zapominamy… „nauka, praca, dom, nauka, praca, dom…” i tak w kółko, staramy się dążyć za wszelką cenę do tego by osiągnąć coś w życiu… nie twierdzę, że to źle! Tylko… czasem warto przypomnieć sobie, że jest coś ponad tą nauką, pracą i domem, że są ludzie… Pamiętaj: "Jeśli masz czyjeś serce masz dom na każdym miejscu, na którym staniesz." |
|
To mówicie Wy: |
26.11.2005 :: 15:00 :: 217.153.84.66 Blandziu zgadzam sie z Toba w zupełnosci, najważniejsza jest druga osoba, ta która sie kocha. Ludzie którzy gonia za pieniadzem na starosc zostaja sami ze swoim basenem duza firma i duzym pustym domem... bo tak całkiem przypadkiem zapomnieli ze jest jeszcze na swiecie miłosc... to smutne, pozdrawiam :* |
24.11.2005 :: 10:02 :: er219.internetdsl.tpnet.pl Ania Hmmm...a niektórzyludzie majšc przyjaciół naprawdę takich na których można pogać mówiš : nie chce zyć ...To jest zbyt skomplikowane... |
Talk.pl :: Wróć |