blandzia - komentarze |
Czym jesteśmy w tym głupim zwariowanym świecie, Pyłem, drobiną piasku, czy niechcianym śmieciem, Kto nas szanuje i kto zauważa , Czy czynom naszym można pobłażać , Ile jeszcze złego , a może dobrego możemy dokonać, Ile ludzi skrzywdzić , ile dobra zmarnować , Co jesteśmy w stanie po sobie zostawić, Czy tylko wspomnienie jakichś istot marnych, A może wzniecimy w sobie chęć innego życia, Lub wizję ponownego na tej ziemi bycia, Czy umiemy kochać tak bezinteresownie, I cieszyć się tylko tym , że ktoś może o nas wdzięcznym słowem wspomni, Bo przyjdzie kiedyś ta nieodwracalna w naszym życiu chwila, Kiedy staniemy u kresu swojej ziemskiej drogi, I czy będzie ktoś czekał , by przyjąć nas w inne, już nieziemskie progi, A to co była na zawsze odgoni, A może jak liść zeschły spalony w ognisku ,wiatr rozdmucha gdzieś resztki naszego istnienia, I nic już nie będzie, ni czucia, ni smutku - skończą się cierpienia, Lecz w naszej duszy ciągle jest nadzieja ,że będzie lepiej tam, gdzie jeszcze nas nie ma. |
|
To mówicie Wy: |
24.01.2005 :: 17:57 :: sub192-199.elpos.net mam pytanie a jak ty wklejasz ten zegar i kalendaż jak byś mogło mi powiedzieć to powiedz na stronie moniaaa.talk.pl i prosze cię powiedz jak powiesz będe ci wdzięczna |
Talk.pl :: Wróć |