blandzia - komentarze |
Warto pomyśleć „Czy zastanawiasz się czasem co czuje zdradzony pluszowy mis rzucony w kat samotności? ...Liczy upływający czas? ...Czy może płacze na niby łzami co jak groch dudnią po podłodze? Czy zastanawiasz się czasem co czuje kochany pies, umierający na twoich oczach gdy brakuje mu sił by wiernie podać łapę? ...Czeka aż pogłaszczesz go na pożegnanie? ...Czy może w bólu skomli by nie było jego następcy? Czy zastanawiasz się czasem co czuje człowiek zdradzony przez Miłość który spał z nią na jednym łóżku a ciałem swym dzielił się jak cukierkiem? ...Samotnie jak pluszowy mis wcale nie na niby, roni łzy co jak groch dudnią po zbolałym sercu? ...Czy może samotnie w bólu i tęsknocie zdycha jak wierny pies nie pragnąc następcy? „ Mówi to samo za siebie prawda? Jak wiele takich pytań moglibyśmy zadać… Co czuje dziecko, które w jednej chwili traci ukochaną osobę? Co czuje ptak, któremu uszkodzono skrzydła? Często jednak krzywdząc i raniąc innych, staramy się nie zadawać sobie pytania= co ta osoba czuje… Słusznie? To już nasza decyzja… |
|
To mówicie Wy: |
05.02.2015 :: 23:43 :: 78-10-229-64.static.ip.netia.com.pl Daniel Super, bardzo mi się podoba tym bardziej, że ja taneczny jestem, przy okazji polecam Akademia Tańca AT w Krakowie. |
15.07.2011 :: 21:52 :: bbw103.neoplus.adsl.tpnet.pl marys okey wierszyk czy cos tam nie czytalam bo mam mala siostre i nie mam czasu sorry ;p |
10.06.2006 :: 16:03 :: ip-81-15-216-150.unregistered.net.telenergo.pl ChMooRka mmmmm mój ulubiony wierszyk :):) oj laksa widze że przestałas mnie odwiedzac;> pozdroffka pa:* |
09.06.2006 :: 20:40 :: s184pc239.mmj.pl melancholia tylko na myślenie przychodzi po czasie... gdy ci, których zraniliśmy nie chcą dać nam drugiej szansy, bo boją się kolejnego rozczarowania... pozdrawiam ;* |
09.06.2006 :: 13:45 :: host-ip22-167.crowley.pl blandzia Z neta- przeciez wiadć cudzysłów- jak jest cudzysłów to wiadomo, że nie mój, i jak się da to już nie trzeba podawać źródeł. Nie pamiętam z jakiej stronki to było. |
09.06.2006 :: 12:04 :: cjz26.neoplus.adsl.tpnet.pl twoj wiersz czy z neta.. jak z neta to podasz stronke..:):) |
09.06.2006 :: 12:03 :: cjz26.neoplus.adsl.tpnet.pl hm... :( Masz racje... Ale raniąc innych tez ranimy siedzie podswiadomie nie wiedząc tego!!... Nie wiem co jeszcze pisac... cudowny wiersz... |
Talk.pl :: Wróć |